Dieren met Dieren

DierenmetDieren

 

Werelddierendag is in Dieren gevierd met een groots dierenbuffet.

Georganiseerd door de Stichting DierenmetDieren.

Welgeteld 80 honden, enkele ratjes en een konijn

liepen watertandend langs de rijk gevulde tafels met

etenswaren, speciaal neergezet voor deze dieren. De tafels waren versierd met bloemen door Harry Nas.

Na een kort welkom door voorzitter Peter Reinders, begon

ceremoniemeester Peter Oversteegen om 4 uur met aftellen en

meteen vlogen de dieren af op de eettafels. Het was een feest van jewelste. Sommige dieren liepen de hele tafel af om maar niks te missen. Een enkel dier was zo zenuwachtig van al die drukte dat zij het even voor gezien hield en pas aanschoof toen de grootste drukte voorbij was. Discus had zoveel eten laten aanrukken dat er genoeg was voor ieder dier.

In 2002 is de stichting opgericht. Het doel is om de plaatsnaam te gebruiken om het dorp Dieren, de dierenwereld en de prachtige natuurlijke omgeving, meer onder de aandacht te brengen van ieder die het dorp bezoekt. En de bewoners trots maakt op hun dorp.

Daarvoor is ook een prachtige sporenwandeling met dierenpootjes uitgezet langs heel mooie plekjes en is het dorp verfraaid met een 10tal informatieborden en met grote dierenfiguren van kunstenaar Jos Spanbroek. Wil je de wandeling maken, download de route op www.dierenmetdieren.nl

Dierendagbuffet 2019

30 september 2019
Dierense Dierendag, zaterdag 5 oktober.

Zaterdag 5 oktober vieren we weer de jaarlijkse Dierense Dierendag, inmiddels al voor de 17e keer.
Dit jaar doen we dat samen met de dierenwinkel van Discus en dat is niet zomaar. De dierenwinkel viert deze maand haar 50e verjaardag en de oprichter van de winkel, Harry Beek, is niet geheel toevallig ook medeoprichter van de Stichting. Dus best logisch om er samen een leuke dag van de maken.
Vanaf 11.00 uur zijn er op het parkeerterrein van de winkel en van de Gazelle van allerlei activiteiten voor en met dieren. De honden mogen naar de hondenkermis en eindelijk een keer aan of in de spijkerbroek hangen. Voor alle huisdieren is de dierenarts aanwezig, zij kan een Algemene Dierenkeuring (ADK keuring) geven. Natuurlijk kunnen kinderen met hun huisdier op de foto en is er een grote kinderboerderij. Er is een springkussen voor de kinderen en een ballenbak voor Ö..
Wellicht komt u op het winkelcentrum een ganzenhoedster tegen, het is geen sprookje maar een echte.
Verder zijn er tussen 11.00 Ė 15.30 uur diverse demonstraties van Sunflowers Ranch, we gaan een nieuwe sport in Dieren introduceren, konijnenhop.
We zijn heel trots dat we Alex van Eck met zijn labrador naar Dieren hebben kunnen krijgen. Alex, maar vooral Joy zijn inmiddels hits op de sociale media. Samen gaan ze dagelijks op pad om onze omgeving schoner te maken. Joy speurt naar plastic flesjes, blikjes en ander afval op straat en in de bossen. Hij brengt het dan naar Alex die zorgt voor dat het netjes wordt opgeruimd. Natuurlijk geeft hij uitleg over hoe je een hond dit kunt leren.
Als alle activiteiten wat te veel worden kan het huisdier even bijkomen in de tapas bar. Ook voor de baasjes en kinderen is er wat te drinken.
Natuurlijk sluiten we ook dit jaar om 16.00 uur de dag af met het traditionele DierenmetDieren buffet. De tafels zullen weer mooi gedekt zijn, bloemetjes erbij en allerlei lekkernijen voor jullie huisdier. Ze zijn allemaal welkom!
Onze burgermeester zal alle dieren en mensen toespreken en aftellen voor de start van het diner.
Website ontwikkeling door JDI internet professionals