Dieren met Dieren

DierenmetDieren

 

Werelddierendag is in Dieren gevierd met een groots dierenbuffet.

Georganiseerd door de Stichting DierenmetDieren.

Welgeteld 80 honden, enkele ratjes en een konijn

liepen watertandend langs de rijk gevulde tafels met

etenswaren, speciaal neergezet voor deze dieren. De tafels waren versierd met bloemen door Harry Nas.

Na een kort welkom door voorzitter Peter Reinders, begon

ceremoniemeester Peter Oversteegen om 4 uur met aftellen en

meteen vlogen de dieren af op de eettafels. Het was een feest van jewelste. Sommige dieren liepen de hele tafel af om maar niks te missen. Een enkel dier was zo zenuwachtig van al die drukte dat zij het even voor gezien hield en pas aanschoof toen de grootste drukte voorbij was. Discus had zoveel eten laten aanrukken dat er genoeg was voor ieder dier.

In 2002 is de stichting opgericht. Het doel is om de plaatsnaam te gebruiken om het dorp Dieren, de dierenwereld en de prachtige natuurlijke omgeving, meer onder de aandacht te brengen van ieder die het dorp bezoekt. En de bewoners trots maakt op hun dorp.

Daarvoor is ook een prachtige sporenwandeling met dierenpootjes uitgezet langs heel mooie plekjes en is het dorp verfraaid met een 10tal informatieborden en met grote dierenfiguren van kunstenaar Jos Spanbroek. Wil je de wandeling maken, download de route op www.dierenmetdieren.nl

Dierendagbuffet

15 september 2018
Openluchtbuffet voor dieren

Op zaterdag 6 oktober wordt door de Stichting Dieren met Dieren weer het Dierense Dierendagbuffet georganiseerd. Dit festival wordt inmiddels voor de 16e keer gehouden en heeft in de loop der jaren een schare trouwe fans opgebouwd.
Tientallen honden, caviaís, poezen, paarden, konijnen, ratjes en andere dieren kunnen opnieuw hun buikjes rond eten, door aan te schuiven aan het openluchtbuffet. Het aftellen voor het diner begint om 16.00 uur

Jong en oud is van harte welkom, ook als u geen dier meeneemt, vanaf 15.45 op het plein voor Grand Cafť Theothorne te Dieren.

tijdelijke omlegging sporenpad

8 februari 2017
I.v.m de werkzaamheden aan de Burgemeester de Bruinstraat is het sporenpad tijdelijk omgelegd vanaf de Gazelle naar het Carolinapark, zie pagina "tijdelijke omleiding".
Wij houden u op de hoogte van toekomstige wijzigingen.
Website ontwikkeling door JDI internet professionals