Dieren met Dieren

DierenmetDieren

 

Werelddierendag is in Dieren gevierd met een groots dierenbuffet.

Georganiseerd door de Stichting DierenmetDieren.

Welgeteld 80 honden, enkele ratjes en een konijn

liepen watertandend langs de rijk gevulde tafels met

etenswaren, speciaal neergezet voor deze dieren. De tafels waren versierd met bloemen door Harry Nas.

Na een kort welkom door voorzitter Peter Reinders, begon

ceremoniemeester Peter Oversteegen om 4 uur met aftellen en

meteen vlogen de dieren af op de eettafels. Het was een feest van jewelste. Sommige dieren liepen de hele tafel af om maar niks te missen. Een enkel dier was zo zenuwachtig van al die drukte dat zij het even voor gezien hield en pas aanschoof toen de grootste drukte voorbij was. Discus had zoveel eten laten aanrukken dat er genoeg was voor ieder dier.

In 2002 is de stichting opgericht. Het doel is om de plaatsnaam te gebruiken om het dorp Dieren, de dierenwereld en de prachtige natuurlijke omgeving, meer onder de aandacht te brengen van ieder die het dorp bezoekt. En de bewoners trots maakt op hun dorp.

Daarvoor is ook een prachtige sporenwandeling met dierenpootjes uitgezet langs heel mooie plekjes en is het dorp verfraaid met een 10tal informatieborden en met grote dierenfiguren van kunstenaar Jos Spanbroek. Wil je de wandeling maken, download de route op www.dierenmetdieren.nl

Dierendagbuffet 2020

31 augustus 2020

De Dierense Sporenpaden wandelen met gids
Dieren is een bijzonder dorp, het kenmerkt zich door een verrassende, rijke cultuurhistorie.
De Stichting Dieren met Dieren heeft de Dierense sporenpaden ontwikkeld om al wandelend kennis te maken met opmerkelijke, markante en wonderschone plekjes binnen en buiten het dorp. Deze route van ca. 8 km., eventueel ingekort ca. 5 km., kunt u lopen met de gids, dhr. Gerard Kriek. U kunt zich aanmelden via email g.kriek@kpnplanet.nl of tel. 06-28209504. De route wordt onder andere gelopen op za. 24 juli en op wo. 28 juli. Startpunt is het perron van ons treinstation in Dieren, Stationsplein 5, Dieren. Wij vertrekken om 10.00 uur.
Deze wandeling wordt u aangeboden door de Stichting Dieren met Dieren.
Website ontwikkeling door JDI internet professionals