Dieren met Dieren

Stichting Dieren met Dieren

De  Stichting Dieren met Dieren is in 2002 opgericht met als doel rond Werelddierendag in het dorp Dieren een evenement te organiseren, waaraan zoveel mogelijk huisdieren met hun baasje kunnen deelnemen. Het meest bekend is de jaarlijkse wandeltocht en het traditionele dierenbuffet. 

Inmiddels doet de stichting meer, zij zet zich in om Dieren op de kaart te zetten als een plaats die zowel voor toeristen als bewoners zeer veel interessants te bieden heeft. Door de naam van het dorp te combineren met haar natuurlijke omgeving zet zij Dieren neer als een dorp dat iets met dieren en haar natuurlijke omgeving heeft, een voorbeeld hiervan zijn de muurschilderingen in het dorp.

In oktober 2012 heeft de stichting een lang gekoesterde wens gerealiseerd, de opening van de Dierense Sporenpaden. De rondwandeling leidt langs (historische) bezienswaardigheden in Dieren, door de uiterwaarden van de IJssel, en door de bossen van de Veluwezoom en landgoed Twickel. De route geeft daarmee een goede indruk van al het fraais dat het dorp en de omgeving te bieden heeft.

Het bestuur streeft naar een zo groot mogelijke inzet en betrokkenheid van inwoners, verenigingen, instellingen, stichtingen en bedrijven uit heel Nederland. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en bijdragen van sponsoren.

Laatste nieuws

Dierendagbuffet 2020

31 augustus 2020

De Dierense Sporenpaden wandelen met gids
Dieren is een bijzonder dorp, het kenmerkt zich door een verrassende, rijke cultuurhistorie.
De Stichting Dieren met Dieren heeft de Dierense sporenpaden ontwikkeld om al wandelend kennis te maken met opmerkelijke, markante en wonderschone plekjes binnen en buiten het dorp. Deze route van ca. 8 km., eventueel ingekort ca. 5 km., kunt u lopen met de gids, dhr. Gerard Kriek. U kunt zich aanmelden via email g.kriek@kpnplanet.nl of tel. 06-28209504. De route wordt onder andere gelopen op za. 24 juli en op wo. 28 juli. Startpunt is het perron van ons treinstation in Dieren, Stationsplein 5, Dieren. Wij vertrekken om 10.00 uur.
Deze wandeling wordt u aangeboden door de Stichting Dieren met Dieren.
Bekijk nieuwsoverzicht »
Website ontwikkeling door JDI internet professionals