Dieren met Dieren

Het DierenMetDierenBingoSpel is ontwikkeld om kinderen van de basisscholen, groep 5-8 kennis te laten maken met de cultuur, kunst en historie van het dorp waar ze wonen. Via internet en "social media" kennen ze de hele wereld. Kennen ze ook hun eigen omgeving?

Het spel bestaat uit 3 elementen;

  • Een wandeling door Dieren-Zuid. De klas wordt gesplitst is groepen van 5 - 6 kinderen die samen met een begeleider een route, aangegeven met groene en witte dierenpootjes, door Dieren - Zuid lopen. Zij krijgen een routekaart en een vragenlijst mee. De vragen hebben betrekking op beelden en gebouwen die iets te maken hebben met de geschiedenis van het dorp.
  • Historisch beeldmateriaal; de Stichting Rheden op de Kaart heeft speciaal voor de basisscholen een aantal filmpjes (5 - 7 minuten per film) samengesteld. Deze geven een beeld hoe opa en oma vroeger werkten, sporten en naar school gingen.
  • Een aantal lessuggesties hoe de wandeling en het beeldmateriaal kan worden gebruikt in de klas.

De wandeling kan worden uitgebreid met een bezoek aan de Mariatoren, Het Hof te Dieren of een tochtje over de IJssel met de pontbaas van "Steeds Voorwaarts". Deze opties geven nog meer mogelijkheden voor een leuk klasproject.

Wilt u alles weten over het DierenMetDierenBingoSpel download dan ons handboek.

/upload/file/Handboek.pdf

Wilt u met de school het DierenMetDierenBingoSpel aanvragen, vul dan onderstaand contactformulier in. Wij bezorgen dan u en de kinderen van uw school een koffer met al het materiaal dat nodig is om de reis door Dieren mogelijk te maken.

 

 

 

Naam school *
E-mailadres contactpersoon *
Naam contactpersoon *
Telefoon contactpersoon
Wanneer *
Welke periode wilt u het pakket beschikbaar hebben (maximaal 2 weken)
Alternatief
Indien niet mogelijk in gewenste periode, heeft u dan een alternatief
 
 
Website ontwikkeling door JDI internet professionals